Ouderen- en mantelzorgforum
GENERO Ouderen- en mantelzorgforum is onderdeel van

Werkbezoek aan wethouder Roopram, Barendrecht

Op donderdag 19 juli brachten Mieke van der Ven en Herman Meinhardt, beiden als lid van het ouderen en mantelzorgforum van Genero, een bezoek aan wethouder mevr. R. Roopram van Barendrecht. Zij heeft de portefeuille Welzijn en was vergezeld van mevr. A Meijer, beleidsadviseur WMO Welzijn.

De rol van Genero als belangenbehartiger voor een goed ouderenbeleid werd toegelicht en zij konden ook aangeven waar veel informatie te vinden is op dit gebied. De website Beter Oud biedt o.a. een schat aan informatie.
Verder spraken ze over eenzaamheidsbestrijding, ouderenhuisvesting en het feit dat langer thuis blijven wonen in een gevorderde leeftijdsfase vaak problematisch wordt. In de toekomst kan een herinrichting van Borgstede, het voormalige verzorgingshuis, wellicht een beschutte woonplek gaan bieden, plannen hiervoor moeten nog worden ontwikkeld.
Zij adviseerden de wethouder ook in gesprek te gaan met de ouderenbonden, omdat die met hun grote achterban uitstekend weten wat er onder de Barendrechtse ouderen leeft. Mevrouw Roopram heeft de intentie na de vakantie contact te zoeken met KBO en PCOB Barendrecht.

Het was een prettig open gesprek, waar Mieke en Herman in toekomst nog een vervolg aan hopen te geven.


Copyright © 2016. All Rights Reserved.